2min

Tags in dit artikel

, ,

Acer heeft een nieuwe smartphone aangekondigd, het toestel beschikt over een 4.8"-touchscreen en heeft een beeldverhouding van 21:9. Volgens de verwachtingen zal het toestel draaien op Android.

Acer heeft al meerdere apparaten aangekondigd maar nu komt het bedrijf ook met een nieuwe smartphone waar vooralsnog geen naam voor is. Met een 4.8"-scherm lijkt de smartphone toch verdacht veel op een tablet-computer, volgens de verwachtingen zal Acer met dit toestel de concurrentie aangaan met de Dell Streak. Door dit grote scherm zal het toestel ook concurrent vormen voor de HTC Desire HD en andere Android-toestellen met een groot scherm.

De specificaties van het toestel zijn niet verkeerd, zo zit er op de achterzijde van het apparaat een 8 megapixel-camera, aan de voorzijde zit een 2 megapixel-camera om waarschijnlijk mee te beeldbellen. Welke versie van Android op het toestel wordt geïnstalleerd is onbekend, maar waarschijnlijk zal dit Gingerbread worden, omdat het toestel pas volgend jaar op de markt komt. Ook is het toestel grafisch gezien niet verkeerd, zo zou het beeld een rosultie van 1024×480 pixels ondersteunen. Verder beschikt het toestel over WiFi, Bluetooth 3.0 en een 14,4 Mb per seconde HSDPA-verbinding. Echter heeft Acer niet bekend gemaakt wat voor type processor in het toestel wordt geïnstalleerd, wel hebben zij gezegd dat het om een 1GHz Snapdragon-processor gaat.

Het toestel zal volgend jaar op de markt komen, echter is er nog geen definitieve datum vastgesteld. Ook de prijs van de smartphone is op het moment van schrijven nog onbekend.