1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Club 3D heeft recentelijk bekendgemaakt dat het met een overgeklokte versie van de Radeon HD 6870 op de markt komt. De grafische kaart zal onder de naam Radeon HD 6870 Overclocked Edition door het leven gaan.

De kloksnelheid van de core van de grafische kaart is actief op 940 MHz. Dat houdt in dat de snelheid met 40 MHz is gestegen ten opzichte van de oude situatie. Het 1 GB GDDR5-geheugen opereert op een kloksnelheid van 4400 MHz. Hier betreft het een verhoging in de kloksnelheid van 200 MHz.

Gezien de verhoogde snelheden heeft Club 3D gekozen voor een custom koeler. Het gaat hier om een dual-slot koeler die uitgerust is met twee heat-pipes die in verbinding staan met het platform van de koeler dat contact maakt met de core. Één ventilator is in het midden aanwezig.

Verder beschikt de Radeon HD 6870 Overclocked Edition over 1120 Stream Processors, een 256-bit geheugenbus en biedt de grafische kaart ondersteuning voor onder andere DirectX 11, CrossFireX en Eyefinity. Door middel van dual-DVI, HDMI 1.4 en DisplayPort 1.2 kan de grafische kaart aangesloten worden op andere apparatuur.

Over de adviesprijs is op het moment van schrijven nog niets bekend.