Volgens de Franse topman van Sony Ericsson, Pierre Perron, zou de telefoonfabrikant momenteel niet van plan zijn om een Windows Phone 7-toestel op de markt te brengen. Ook tablets behoren niet tot de huidige strategie van Sony Ericsson. Volgens de topman richt de telefoonfabrikant zich op dit moment vooral op Android-toestellen.

Sony Ericsson heeft meerdere malen met Microsoft rond de tafel gezeten, ook is het bedrijf een aantal keer genoemd als fabrikant die een smartphone met het besturingssysteem van Microsoft uit zou brengen. Toch zal Sony Ericsson niet op de markt komen met een Windows Phone 7 toestel, aldus de topman van Sony Ericsson Pierre Perron.

De reden dat de fabrikant afhaakt is dat het bedrijf zich hierdoor te weinig kan onderscheiden. "Dan zouden we moeten concurreren op prijs en design en dat willen we voorkomen", aldus de topman. Waarom de fabrikant misschien ook wel afhaakt is omdat Windows Phone 7 niet geheel naar eigen smaak aangepast mag worden, dit is bij Android wel mogelijk. De telefoonfabrikant heeft haar eigen Android-smartphones dus ook aangepast naar een eigen unieke stijl.

De topman heeft op een Franse website ook laten weten dat zij geen tablets op de markt zullen brengen, "Dan zouden we de 24e zijn met een tablet op de markt." Aldus de topman, ook HTC kwam laatst met een soort gelijke opmerking. "Wij zouden de 81e zijn met een tablet", aldus de Koreaanse telefoonfabrikant HTC.

Op dit moment zijn er wel voldoende fabrikanten bezig met Windows Phone 7 toestellen, zo heeft HTC inmiddels vijf Windows Phone 7-toestellen aangekondigd, Samsung twee toestellen, LG ook twee toestellen en ook Dell heeft inmiddels één nieuw toestel aangekondigd. Een tijdje geleden gingen de geruchten nog dat Sony Ericsson wel met Windows Phone 7 toestellen zou komen, de toestellen werden gezien als de X7 en de X7 mini. Het lijkt erop dat deze geruchten dus niet waar zijn, wellicht zijn de toestellen inmiddels geannuleerd of komen ze binnenkort met Android op de markt.