De HTC Gratia die zes weken geleden aangekondigd is krijgt nu waarschijnlijk al een opvolger. Echter is de Gratia nog steeds niet in Nederland verkrijgbaar, toch is de opvolger al gevonden bij de Amerikaanse overheidsinstantie FCC.

HTC heeft bij deze instantie een toestel onder de codenaam PB92300 ingeleverd ter beoordeling, echter lijken de vormen van het toestel precies op de een HTC Gratia.

Zo zou het moederbord van de PB92300 exact dezelfde vorm hebben als die van de Gratia. Het toestel beschikt over een 3.2"-touchscreen, ook zit er aan de voorzijde een camera gemonteerd. Verder krijg je met het toestel toegang tot twee gsm/edge-banden, de 850 en de 1900. Natuurlijk beschikt het toestel ook over Wifi en bluetooth, aan de achterzijde is nog een camera te vinden.

HTC heeft ook verzocht aan de FCC of zij vertrouwelijk met de verdere gegevens van het toestel om willen gaan, dit geldt in ieder geval tot 15 mei volgend jaar. Toch verwachten velen dat deze informatie niet tot 15 mei geheim kan blijven en dus uit gaat lekken. HTC heeft het toestel aangekondigd in half oktober en vermeldde toen dat het toestel in het wit op de Nederlandse markt komt. Echter is het toestel nu nog steeds nergens te vinden in Nederlandse winkels.