1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens de laatste geruchten komt Google morgen met een eigen laptop, deze laptop zal draaien Chrome OS. Volgens de website Engadget.com zou de laptop ook voorzien van een bijzonder op ChromeOS gebaseerd toetsenbord.

Volgens de bron komt Google morgen dus met een eigen laptop, het apparaat zou vanaf 14 december in de verkoop gaan en wellicht nog een kerstknaller kunnen worden. Op de uitgelekte foto’s die Engadget in handen kreeg is te zien dat het toetsenbord anders is dan normaal. Zo beschikt het toetsenbord niet meer over een Caps Lock-toets, ook is de hele rij met F1 tot en met F12 geschrapt, inclusief Print Screen, Insert, Delete, Pageup, Pagedown, Home en End toetsen.

Google heeft ervoor gekozen een hele nieuwe rij neer te zetten met window-, full screen, brightness, configuratie en volume toetsen. De caps-lock toets heeft plaats moeten maken voor een zoektoets. Het toetsenbord is dus vooral gericht op internetgebruik en op het werken in een browser, net zoals ChromeOS.

Engadget lijkt er vrij zeker van dat deze foto’s geen grap zijn, dit komt vooral doordat er een tijd geleden ook al foto’s van een Acer laptop uit lekte met eenzelfde soort toetsenbord. Google heeft uiteraard nog niets bevestigt en het blijft afwachten wat er nu precies van klopt. Als het allemaal waar is dan kiest Google zowel softwarematig als hardwarematig voor een compleet eigen aanpak.