Texas Instruments heeft deze week een nieuwe mobiele dualcore-processor aangekondigd, de processor zal geplaatst worden in hun OMAP4-lijn. Om precies te zijn gaat het om de OMAP4440, die beschikt over twee ARM Cortex A9-kernen die vooral bedoeld zijn voor 3D-toepassingen.

De afgelopen tijd worden er vooral processors van Samsung of van Qualcomm gemaakt, in de vorm van de Hummingbird-chip of een exemplaar uit de Snapdragon-serie. Texas Instruments zie je voornamelijk voorbij komen met hun processoren in de wat minder dure toestellen, zij hopen met deze nieuwe processor ook weer meer high-end-segment marktaandeel te vergaren, gezien ze daar nog veel marktaandeel kunnen winnen.

De nieuwe processor van Texas Instruments is een zogenaamde ‘System on an Chip’, oftwel SoC, en voorzien van twee ARM Cortex A9-kernen die zijn geklokt op 1,5GHz. Hierdoor is het mogelijk om 1080p 3D-video’s op te nemen en af te spelen. Ook worden er twee 12-megapixelcamera’s ondersteund die tegelijk kunnen werken en in staat zijn 3D-foto’s te maken in een resolutie van 12-megapixels.

Texas Instruments gelooft ook dat videobellen in de toekomst nog echt gaat doorbreken, hier hebben zij dan ook in geïnvesteerd, de processor ondersteund namelijk opname in Full HD 3D-video maar ook 720p-videogesprekken en teleconferentie. Waarmee je in totaal met vier personen tegelijk een videoconferentie kan aan gaan.