Het ziet er naar uit dat we ons opnieuw klaar kunnen gaan maken voor een nieuwe stap in smartphone-land nu Qualcomm komt met een dual-core 1,7 GHz processor voor smartphones. Momenteel blijven de snelste smartphones nog steken op snelheden van maximaal 1,5GHz.

Qualcomm maakte dit nieuws bekend samen met de bekendmaking van de jaarcijfers van het bedrijf. Omdat deze zo positief waren besloot de fabrikant dat er wel plaats was voor een smeuïg nieuwtje. Senior Vice President van Qualcomm maakte daarom bekend dat de eerste samples van de Snapdragon S4 dual-core 28nm chip inmiddels verstuurd zijn naar de fabrikanten. De eerste smartphones en tablets waarin deze chip te vinden zal zijn, worden momenteel ontwikkeld.

Volgens Qualcomm zullen de eerste devices met deze chip begin 2012 op de markt komen. Een preciezere datum kon Qualcomm helaas niet geven. Dit ligt namelijk aan de snelheid waarmee de fabrikanten hun producten ontwerpen en op de markt brengen. Het ziet er dus naar uit dat de grens van 1,5 GHz binnenkort zal doorbroken worden. Wie deze grens als eerste zal doorbreken is onduidelijk, echter gaan er geruchten dat Samsung zich in de afrondende fase zou bevinden van een smartphone met een kloksnelheid van 2 GHz.