2min

Tags in dit artikel

, ,

Samsung is in het laatste kwartaal van 2010 verantwoordelijk voor ongeveer een derde van de Android-verkopen, dat blijkt uit de berekeningen van Unwired View. De Galaxy S waar ruim 5 miljoen exemplaren van zijn verkocht is het toestel dat dit succes voor Samsung grotendeels mogelijk maakt.

Samsung wist gisteren te melden dat de 10 miljoen verkochten exemplaren van de Galaxy S, welke eerder werden verwacht op het nippertje zijn gehaald. Naar aanleiding van deze informatie heeft Unwired view een aantal berekeningen gedaan. Hieruit kwam naar voren dat Samsung goed is voor 34 procent van de Android-verkopen in het 4e kwartaal van 2010.

Dat de Galaxy S het goed doet is al langer duidelijk, de fabrikant heeft sinds de introductie van het toestel nu dus 10 miljoen exemplaren verkocht. De eerste vijf miljoen exemplaren werden begin oktober verkocht, de overige 5 miljoen exemplaren werden in het laatste kwartaal van 2010 verkocht. De Galaxy S is niet het enige toestel in de Android-portfolio van Samsung, ook verkoopt de fabrikant een goedkopere Galaxy 5 en Galaxy 3. Tot slot is er ook nog de Galaxy Tab welke officieel gezien moet worden als smartphone en niet als tablet. De Galaxy Tab is ook voorzien van Android en al deze verkopen bij elkaar zijn goed voor een Android-marktaandeel van zo’n 34 procent.

Google zag eind vorig jaar ook in dat de Galaxy S een goed verkopend model is en besloot daarom dat Samsung de volgende Nexus telefoon mocht maken. Dat werd uiteindelijk de Nexus S welke grotendeels gebaseerd is op de Galaxy S maar dan net even beter. Als Samsung die verkoopcijfers erbij op zou mogen tellen zou het aandeel van Samsung vast hoger uitkomen dan 34%.