1 min

In november maakte Samsung nog bekend dat het 30 miljoen Galaxy S III smartphones verkocht had, dit steeg de laatste twee maanden van 2012 nog door naar 40 miljoen stuks. Nu maakt Samsung bekend dat het totaal aantal verkochte Galaxy S toestellen de mijlpaal van 100 miljoen stuks heeft bereikt.

De Galaxy S III is in de eerste vijf maanden na lancering ongeveer 20 miljoen keer verkocht, dat is twee keer zo snel als de Galaxy S II die in de eerste 5 maanden 10 miljoen keer over de toonbank ging. De allereerste Galaxy S is sinds de uitgave in juni 2010 24 miljoen keer verkocht. Wel moet daarbij worden opgemerkt dat de Galaxy S III in een groot aantal landen tegelijk in de verkoop ging, de Galaxy S II werd pas veel later in de Verenigde Staten gelanceerd dan in Europa.

Het nieuwe model in de Galaxy S serie zit er ook alweer aan te komen. Voor deze smartphone heeft Samsung waarschijnlijk nog iets groots in petto. Het gerucht gaat namelijk dat deze telefoon gaat beschikken over de Exynos 5 Octa processor. Deze is niet alleen sneller als de snelste chip van het bedrijf, de Exynos 5 dual, maar zou ook 70 procent efficiënter zijn. Volgens de laatste geruchten zal de Galaxy S IV in april van dit jaar op de markt komen.