Google heeft laten weten de sms-bug in Android te gaan oplossen, dit is te lezen in een aankondiging de bugtracker van Android. In elk geval worden twee fouten in de sms-applicatie opgelost. Een van de bugs kan er zelfs voor zorgen dat smsjes naar een verkeerde contactpersoon worden verzonden.

Volgens de aankondiging van Google zou de fix al ontwikkeld zijn die de bug moet gaan verhelpen. Echter laten zij niet weten wanneer deze update ook daadwerkelijk uit komt zodat de bug is verholpen, volgens Google is het vrij zeldzaam dat een sms bericht verkeerd wordt verstuurd. Het bedrijf heeft geen cijfers vrijgegeven over hoe vaak dit voorkomt en of de bug in alle Android versies zit.

De tweede bug die zal worden verholpen is dat er af en toe een verkeerde sms-thread worden geopend. De gebruiker krijgt dan een sms-gesprek te zien die van een andere contactpersoon is en niet die bij diegene hoort die werd geselecteerd. Het is niet geheel duidelijk of deze bugs alleen zit in de sms-applicatie van Android of dat deze problemen ook in andere sms-applicaties te vinden zijn.

De problemen met de sms-applicatie van Android werd pas bekend gemaakt nadat meerdere mensen er duidelijk last van hadden, echter zou deze bug al een tijdje aanwezig zijn in het besturingssysteem. De bug waarbij smsjes verstuurd werden naar verkeerde contactpersonen werd vorig jaar juni voor het eerst gemeld op de bugtracker van Android. Google heeft dit probleem nog niet verholpen, maar de fix is klaar en zal naar verwachting snel beschikbaar komen. Google heeft de sms-bug in het begin de prioriteitstatus "medium" gegeven. Deze is later aangepast naar de term "critical", waarschijnlijk komt dit door al aandacht in de media.