1 min

Met Android 5.0.1 Lollipop heeft Google een oplossing doorgevoerd voor een probleem dat Vodafone-gebruikers ondervonden. Zij konden geen sms-berichten meer versturen na de update naar Android 5.0. De update wordt momenteel al uitgerold.

Android 5.0 Lollipop introduceert veel nieuwigheden, waaronder een nieuw ontwerp met de naam Material Design. Bij een grote update horen helaas ook wel eens grote bugs en dat was met Lollipop voor Vodafone-gebruikers absoluut het geval. Zij konden geen sms’jes meer versturen, of deden dat tegen buitensporige kosten. Google zette de uitrol van Android 5.0 daarom volledig stop in Nederland.

Google startte gisteren met de uitrol van Android 5.0.1 en nu blijkt dat deze update de problemen rondom het sms’en oplossen. Het probleem blijkt te maken te hebben met de Amerikaanse telecomprovider Verizon. Als een Verizon-klant in Nederland op het Vodafone-netwerk zit, moet het telefoonnummer van hun toestel worden aangepast. Dat gebeurde per abuis echter ook voor gewone Vodafone-klanten.

Vooralsnog is Android 5.0.1 alleen beschikbaar voor de Google Nexus 7, Nexus 9 en Nexus 10, ironisch genoeg apparaten waarmee niet ge’smst kan worden. De update voor Nexus-telefoons zal waarschijnlijk niet lang meer op zich laten achten.