Microsoft heeft tijdens hun persconferentie op de CES in Las Vegas Avatar Kinect officieel aangekondigd, deze komst van deze titel was eerder deze week al uitgelekt maar nu is het dan ook officieel bevestigd. Avatar Kinect is een chatroom binnen Xbox Live, waar spelers elkaar avatars kunnen zien en natuurlijk kunnen chatten.

Binnen Avatar Kinect kan je als speler met andere spelers communiceren via elkaars avatar, aldus Microsoft. Eerder deze week voordat de CES officieel begonnen was, doken de eerste berichten over de functie al op. In de chatroom zal de avatar dezelfde bewegingen maken dan die jij voor de televisie uitvoert, dit wordt allemaal geregistreerd via de Kinect-camera. Ook is het mogelijk om de webcam te gebruiken om met andere spelers te communiceren. De dienst zal in het voorjaar van start gaan en is gratis te gebruiken voor Xbox Live gold-abonnees.

Ook zal Avatar Kinect gezichtsuitdrukkingen kunnen herkennen, dit komt doordat Kinect in staat is om te detecteren wanneer een speler lacht of de wenkbrauwen optrekt. Microsoft heeft halverwege december al bekend gemaakt van plan te zijn de volledige resolutie van kinect te gaan gebruiken. Op dit moment legt de camera beelden vast op een resolutie van 320×240, de camera kan beelden opnemen met een resolutie van 640×480.