1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nokia is opnieuw aangeklaagd door Apple, de rechtzaak is aangespannen in Groot-Brittannië. Dit meldt Bloomberg na contact te hebben gehad met Nokia. De ruzie tussen de twee bedrijven is al een tijdje gaande, het zou wederom gaan om patentschending.

Nokia had Apple eerder aangeklaagd in Duitsland om patentschending, nu kiest Apple ervoor in Groot-Brittannië naar de rechter te stappen. Het gaat waarschijnlijk om hetzelfde patent: het Europese recht op het scrollen voor apparaten met een touchscreen. "We zullen elke actie die nodig is ondernemen om onze rechten te beschermen", aldus Nokia. De Finse telefoonfabrikant laat aan Bloomberg weten dat het bedrijf er zeker van is dat alle patenten die in de zaken behandeld worden, legitiem van Nokia zijn.

Afgelopen december diende Nokia in Groot-Brittannië, Duitsland en ook in Nederland aanklachten in tegen Apple. Dit wegens het schenden van twee nieuwe patenten. Daarnaast klaagde Nokia in de Verenigde Staten Apple aan wegens nog eens 24 patenten . Hier ging het vooral om de technieken die gebruikt worden in de iPad, iPhone en de iPod Touch. Maar de ruzie tussen de twee bedrijven is al langer gaande. Sinds oktober 2009 lopen er verschillende rechtszaken van Nokia tegen Apple.