2min Devices

Google komt met Cloud Print voor mobiele telefoons

Google heeft een nieuwe webdienst, genaamd Cloud Print geïntroduceerd. Op dit moment is de dienst alleen nog maar in de VS beschikbaar, via Cloud Print kan je vanaf een smartphone documenten en e-mails uit printen.

De dienst is te gebruiken via de mobiele website van Gmail, welke te bereiken is via je smartphone browser, op dit moment werkt de dienst alleen nog voor iPhone en Android toestellen. Het is namelijk alleen mogelijk om de dienst te gebruiken als het toestel HTML 5 ondersteund. Om ook daadwerkelijk te kunnen printen moet je beschikken over een Windows computer met daarop geïnstalleerd de nieuwste versie van Google’s Chrome browser en natuurlijk moet er een printer zijn aangesloten op deze computer.

Als dan ook de Google-account op zowel de smartphone als op de browser van de Windows-pc is ingesteld kan er worden geprint. Via je Google-account kan je dan een printopdracht sturen van je mobiele telefoon naar je printer, mocht de computer uit staan dan zal de printopdracht in de wachtrij blijven staan tot de pc weer ingeschakeld is en verbinding heeft met het internet. Op dit moment werkt de printdienst alleen nog in de Verenigde Staten en het is nog niet bekend wanneer deze dienst in Nederland zal verschijnen.

Wellicht hangt dit af van het succes van de dienst en wanneer de vertaling klaar is, technisch is er namelijk geen reden waarom het in Nederland niet mogelijk zou zijn.

Bron:Tweakers.net