1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De geruchten over Sony’s PSP2 blijven maar aanhouden. Ditmaal wordt er beweerd dat het bedrijf de PSP2 zal uitrusten met een OLED-scherm dat tevens fungeert als input voor games. Verder zou ook 3G-ondersteuning tot de mogelijkheden behoren.

Op 27 januari zullen we bediend worden met de eerste details over de PSP2. Althans, dit zijn de verwachtingen. Sony organiseert dan een evenement waar de PSP2 waarschijnlijk uit de doeken wordt gedaan.

Er lijken echter al wat details gelekt te zijn. Zo zou de handheld een OLED touchscreen bezitten. OLED zorgt voor een betere inkijkhoek en een helderder scherm, maar waarschijnlijk ook een kortere accuduur. OLED touchscreens worden door Sony al langere tijd in digitale camera’s ingebouwd.

De 3G-mogelijkheden zijn nog niet duidelijk toegelicht, Sony zou echter een deal hebben met één van de grootste telecomproviders in Japan. Of de fabrikant ook al deals met Europese providers heeft is bijvoorbeeld nog onduidelijk, net zoals het precieze doel van de 3G-verbinding. Het bekijken van video’s en de mogelijkheid om tegen anderen te gamen ligt echter in de lijn der verwachtingen.

Een mock-up van de PSP2