Op het Mobile World Congress 2011 zal LG de Optimus 3D presenteren. Dat heeft de maker van onder andere televisies, mobiele telefoons en computers vandaag bekend gemaakt.

Het toestel zal luisteren naar de naam LG Optimus 3D. Zoals de naam al doet vermoeden beschikt de Optimus over 3D-technologie. Het toestel zal over een 3D-scherm beschikken waarbij de gebruiker geen speciale bril hoeft te dragen om het 3D effect te kunnen waarnemen. LG brengt hiermee de eerste mobiele telefoon op de markt waarbij dit mogelijk is. De Optimus 3D zal zijn opwachting maken op het Mobile World Congress, dit congres begint over 2 weken in Barcelona.

De Optimus 3D zal behalve in staat zijn om 3D-content af te spelen, ook in staat zijn om 3D-content op te nemen. Dit maakt LG mogelijk door gebruik te maken van een dual-lens camera. Hoe de uiteindelijke kwaliteit hiervan zal zijn is nog onduidelijk maar het is wel gewaagd.

Vandaag reageerde LG op de stroom van geruchten door te bevestigen dat de Optimus 3D zou worden gelanceerd op MWC 2011. Later stuurde LG een persbericht de wereld in. Hiermee lichten ze een tipje van de sluier op wat betreft de mogelijkheden van de Optimus 3D.