1 min Devices

iDeal wil Europees betalingssysteem uitrollen

Het onlinebetalingssysteem iDeal wil een Europese standaard voor internetbetalingen ontwerpen en uitrollen. Hiervoor werkt iDeal samen met vergelijkbare bedrijven uit Duitsland en Oostenrijk. Dit maakte de drie bedrijven afgelopen maandag bekend.

iDeal wil Europees betalingssysteem uitrollenHet Nederlandse iDeal werkt samen met het Duitse Giropay en het Oostenrijkse EPS om een groot Europees betalingssysteem te ontwikkelen. De drie bedrijven zijn ieder succesvol in eigen land en willen nu hun krachten bundelen, zodat de consument straks zonder problemen bij een buitenlandse webshop iets kan bestellen en vervolgens kan betalen met een vertrouwd betalingssysteem. De drie bedrijven werken ook nauw samen met de Europese bankensector. Dit moet ervoor zorgen dat er in juni van dit jaar een standaard wordt geïmplementeerd.

De aankomende tijd zal het nieuwe systeem vormen meoten gaan krijgen en zullen de bedrijven onderzoek doen naar wat de opties zijn. In het onderzoek worden ook onderwerpen als beveiliging, juridische en operationele kwesties meegenomen. Eind maart moet het onderzoek afgerond worden.

Bron:Automatiseringsgids