2min Devices

‘Android Market in juli groter dan iOS App Store’

Niemand twijfelt er meer aan of de Android Market op termijn de iOS App Store van Apple zal gaan inhalen op basis van de hoeveelheid apps. Er is nu echter een berekening gepubliceerd door het Amerikaanse bedrijf Distimo, zij hebben op basis van de groei van beide applicatiewinkels berekent dat de Android Market in juli de koppositie zal overnemen van Apple’s iOS App Store. Dit zal gaan gebeuren op het moment dat beide winkels ongeveer 425.000 apps aanbieden.

Als de cijfers worden geanalyseerd van beide applicatiewinkels dan is goed te zien dat de groei van de iOS appstore er wel een beetje uit is. Het is vooral de Android Market die steeds harder groeit.

‘Android Market in juli groter dan iOS App Store’

Er is overigens ook een Duits onderzoeksbureau genaamd research2guidance, die exact hetzelfde onderzoek hebben uitgeoverd. Zij kwamen ook uit op 425.000 apps als omslagpunt, alleen zij menen dat dit pas in augustus gaat gebeuren. Als de waarheid ergens in het midden ligt dan passeert de Android Market hartje zomer Apple’s App Store.

Volgens het duitse bedrijf groeide de Android Market met 28.000 apps in April, waar Apple slechts 11.000 nieuwe apps kon toevoegen.

Natuurlijk is er ook nog de discussie hoe belangrijk dit allemaal is. Het is natuurlijke een geweldig marketing instrument om te roepen dat je de grootste applicatiewinkel hebt. Maar of het ook voordelen heeft, dat is nog maar de vraag. Minimaal de helft van alle apps in beide winkels wordt zelden tot nooit gedownload of gebruikt.

Ook voor ontwikkelaars is niet af te leiden waar ze meer geld kunnen verdienen op basis van deze cijfers. Uiteindelijk speelt de hoeveelheid mobiele apparaten dat in de omloop is ook een rol en of gebruikers van die mobiele apparaten bereidt zijn te betalen voor apps. Voorlopig moet je als ontwikkelaar dus gewoon aanwezig zijn op beide platformen.

Bron:Techcrunch