Als we de website 3Anime mogen geloven dan zal Nintendo op de E3 beurs de Wii 2 gaan aankondigen. Deze jaarlijkse gamebeurs wordt gehouden in Los Angeles van 7 tot 9 juni en kent elk jaar weer vele nieuwe aankondigingen. De E3 is ’s werelds grootste gamebeurs.

Volgens 3Anime zou de nieuwe generatie Wii onder andere gaan beschikken over een blu-ray speler waarmee de console compatibel wordt met de hedendaagse formaten en meer ruimte biedt voor geavanceerde games. Daarnaast zou de spelcomputer mogelijk ook een mobile projector krijgen waarmee beelden op bijvoorbeeld een muur kunnen worden geprojecteerd. De gebruiker zou hiervoor niets extra’s aan hoeven te schaffen. Ook zou de camera van de Wii 2 aanzienlijk verbeterd zijn wat de precisie ten goede moet komen, de precisie van de eerste en huidige Wii laat nog wel eens te wensen over. Ook gaan er geruchten dat de Wii 2 gaat beschikken over een quad-core Armada processor.

Nintendo haalde met de Wii enorm hoge verkoopcijfers. Wereldwijd verkocht Nintendo inmiddels meer dan 85 miljoen exemplaren. Vele malen meer dan de spelcomputers van Microsoft en Sony. De Wii spreekt een breder publiek aan door zijn vaak zachte ontwerpen en vrolijke kleuren in games. Fanatiekere gamers zullen veel eerder naar de Xbox 360 en PlayStation 3 grijpen door krachtigere prestaties en realistischere graphics. Het grootste probleem van de huidige Wii is de kopieerbeveiliging, deze is zp makkelijk te omzeilen dat meerdere gamefabrikanten ervoor hebben gekozen niet langer games te ontwikkelen voor de Wii. Hierdoor zijn er uiteindelijk maar een beperkt aantal toptitels voor de Wii verschenen.