2min

Nadat we gisteren met veel succes de openingskeynote van Apple’s Worldwide Developers Conference (WWDC) hebben verslagen, maken we vanavond plaats voor de presentatie van Nintendo’s nieuwe console. Vanavond zal Nintendo op de E3 een persconferentie geven waarbij de Wii 2 wordt gepresenteerd, dit live verslag begint om 18:00. Of deze console ook de naam Wii 2 gaat dragen is nog even de grote vraag, in het geruchten circuit doen ook de namen Wii HD en Wii 3D de ronde.

Ook is natuurlijk de vraag of Nintendo haar focus gaat verbreden. Het is geen geheim dat de eerste Wii echt was gericht op de familie games. Inmiddels bieden zowel de Playstation 3 met de Move controller als de Xbox 360 met Kinect ook alle mogelijkheden om dit soort familie games te spelen. De vraag is nu of Nintendo dit wederom gaat overtreffen of dat Nintendo met haar nieuwe console ook een aanval gaat doen op de markt van de die hard gamers.

Hoe je ook denkt over het gamen op de Wii, Nintendo kreeg het voor elkaar om iedereen te verbazen door met een hele nieuwe manier van gamen op de markt te komen. Het succes is ook duidelijk terug te zien in de verkoopaantallen, Nintendo heeft bijna evenveel consoles verkocht dan Sony en Microsoft met hun Playstation 3 en Xbox 360 te samen. Grote verschil hierin is ook dat Nintendo wel winst maakt op de verkoop van haar console en Sony en Microsoft er in de beginjaren geld bij moesten leggen.

De situatie is deze keer niet veel anders dan ten tijde van introductie van de eerste Wii. De strijd om de gamer ging destijds ook tussen Sony en Microsoft, op dit moment is dat eigenlijk weer zo. Het unieke van de Wii console is inmiddels ingehaald door beide bedrijven en zij lopen nu weer voorop. De vraag is dus komt Nintendo met een nog betere manier om familie games te spelen? Of gaat het zich ook richten op de die hard gamer?

In elk geval heeft Nintendo eerder al aangegeven dat het online gedeelte van de Wii deze keer wel goed wordt opgepakt want hier heeft de eerste Wii compleet gefaald. Nintendo heeft hiervoor een externe partij in de arm genomen met veel ervaring op het gebied van online gaming. Vanaf vanavond 18:00 is de persconferentie van Nintendo hier live te volgen, je kan hieronder een reminder aanmaken voor jezelf!