1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Het definitieve ontwerp van de opvolger van de Wii, de Wii U zal op de E3 beurs van 2012 worden getoond. Dit heeft CEO Satoru Iwata laten weten in een gesprek met investeerders.

In dit gesprek heeft de CEO laten weten dat de nieuwe console op de E3 beurs in Los Angeles zal worden getoond en bevestigd daarmee de releasedatum na juni volgend jaar. De Wii U werd afgelopen editie van deze zelfde beurs al getoond maar verschijnt nu na verluid pas in de tweede helft van 2012. De nieuwe console van Nintendo moet er voor gaan zorgen dat de fabrikant ook een aandeel krijgt bij de meer hardcore gamers.

Met de eerste versie van de Wii bereikte de fabrikant namelijk enkel de casual gamers en sprak het vooral de jongere generaties aan. Echter werden hierdoor wel meer dan 75 miljoen consoles verkocht. Een dergelijk succes voor de 3DS bleef echter uit en met die reden heeft Nintendo dit jaar te maken met een voorlopig verlies van ruim 663 miljoen dollar. De CEO laat weten dat ze bij Nintendo van de 3DS geleerd hebben en een tweede fiasco zullen verkomen.