Slechts 4 weken na het uitbrengen van Chrome 9 staat de volgende versie alweer voor de deur. Google heeft Chrome 10 officieel gelanceerd en deze is nu ook voor iedereen te downloaden. Het moordende update tempo van Google lijkt niemand bij te kunnen houden, wellicht is het een poging de concurrentie te ontmoedigen of wellicht aan te steken?

In elk geval kan niet worden ontkend dat Google zijn best niet doet om de best mogelijke browser op de markt te brengen. De ontwikkeling gaat zoals gezegd in een moordend tempo, waar Microsoft al bijna een jaar bezig is met Internet Explorer 9 en Mozilla de nodige problemen ondervindt met het afronden van Firefox 4 lijkt het bij Google allemaal op rolletjes te verlopen.

Hoewel Google geen enorm grote functies heeft toegevoegd als we versie 9 naast versie 10 leggen zijn er wel grote verbeteringen. Zo maakt versie 10 gebruik van een nieuwe javascript engine die de naam Crankshaft draagt welke maar liefst 66% sneller is dan zijn voorganger.

Een andere hele handige functie die Google heeft toegevoegd is dat de intellingspagina’s van de browser nu ook allemaal een eigen URL hebben gekregen. Deze zijn dus via een URL te benaderen, het voordeel hiervan is dat als je iemand wilt uitleggen waar een bepaalde setting kan worden gevonden, je deze persoon gewoon een link kan sturen.

Google heeft inmiddels te kennen gegeven niet meer over versienummers te willen spreken maar liever praat over updates. Google is voorlopig ook niet van plan om het rustiger aan te gaan doen met de ontwikkeling van de Chrome browser. Over 4 weken kunnen we dus wellicht rekenen op Chrome 11. Als dit een voorproefje is van wat we kunnen verwachten van ChromeOS dan zou dat besturingssysteem nog weleens een groot succes kunnen worden.

Indien je Chrome nog niet hebt geïnstalleerd op je computer kan je Chrome 10 hier downloaden. Als je Chrome al wel hebt geïnstalleerd kan je op het sleuteltje rechtsboven klikken en dan op "Over Google Chrome".