1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft de derde versie van zijn Chrome-browser uitgebracht.

Deze versie is 25 procent sneller in het verwerken van JavaScript dan zijn voorganger en maar liefst 150 procent sneller dan versie 1.0. Daarnaast is de tabbladpagina vernieuwd, is de omnibox (vergelijkbaar met de Awesome Bar van Mozilla Firefox) verbeterd en is er ondersteuning bijgekomen voor thema’s.

Tenslotte zijn er enkele nieuwe HTML5-functies. Zo is er ondersteuning toegevoegd voor de video-, audio- en canvastags zodat plug-ins als Flash en Silverlight mogelijk overbodig worden.

Sinds de lancering, die overigens vorig jaar plaatsvond, van Google Chrome heeft de browser 2,8 procent marktaandeel weten te veroveren. Naar verwachting zal het marktaandeel blijven groeien als meer mensen wetenschap krijgen van de browser. Overigens maakt Google al reclame voor zijn browser in bijvoorbeeld Gmail en Google Search.

Google Chrome 3 is voorlopig alleen nog beschikbaar voor Windows XP, Windows Vista en Windows 7. Op dit moment zijn er alleen ontwikkelversies van Chrome voor Linux en Mac OS X. De browser kun je via deze link binnenhalen.