Als we de Chinese website Expreview mogen geloven lanceert nVidia op 22 maart haar GTX 590. Met de lancering van AMD’s Radeon HD 6990 kan nVidia niet lang achter blijven met haar eigen dual-gpu videokaart.

De Chinese website beweerd dat zij bevestiging van nVidia zelf hebben gekregen dat de lanceerdatum op 22 maart staat. Op deze dag zal ook Crysis 2 worden gelanceerd. Of dat deze Chinese website betrouwbaar is weten we niet maar de datum zou wel voor de hand liggen. Crysis 1 werd namelijk ook samen met een videokaart van nVidia gelanceerd. Daarnaast werd op de CeBIT de GTX 590 gedemonstreerd met Crysis 2.

De GTX 590 zal net als zijn concurrent de HD 6990 een dual-gpu videokaart zijn. De kaart herbergt mogelijk tot maximaal 1024 shader units welke mogelijk gekoppeld zijn aan 3 GB videogeheugen. De GTX 590 zal op de markt komen met de vernieuwde GF110 chip. Deze verbeterde versie zal een lager stroom verbruik hebben maar ter gelijke tijd ook betere prestaties. Eerder berichten wij al over een ander gerucht dat deze kaart eind februari of begin maart op de markt zou komen. Dit gerucht lijkt een stuk stabielere en geloofwaardiger.