2min Devices

Details over Lenovo ThinkPad X220 bekend

Recentelijk is er meer bekend geworden over de Lenovo ThinkPad X220. De laptop is nog niet officieel aangekondigd door Lenovo, maar een gelekt PDF-bestand zorgt voor meer beschikbare informatie over het product.

Details over Lenovo ThinkPad X220 bekendMet de ThinkPad X220 richt Lenovo zich met name op het zakelijk gebruik. Mobiliteit speelt daar een belangrijke rol bij en vandaar dat er gekozen is voor een LED-backlit scherm met een diagonaal van 12,5 inch en een native resolutie van 1366 pixels bij 768 pixels. Het toetsenbord bestrijkt zich over de gehele breedte en er is een touchpad aanwezig zonder knoppen. Dit touchpad is overigens 45 procent groter dan bij eerdere modellen van Lenovo. De constructie en de aanwezige hardware zorgen voor een gewicht van 1,3 kg.

De laptop is gebaseerd op het Huron River-platform van Intel. Connectiviteit staat bij dit platform hoog in het vaandel. Zo zijn naast de aanwezigheid van WiFi en Bluetooth bepaalde modellen uitgerust met WiMAX en Intel’s zogenaamde wireless display technology. Of de ThinkPad X220 over beide technologieën beschikt is niet met zekerheid te zeggen. Wel is duidelijk dat de laptop beschikt over een 54 mm ExpressCard-slot, WiFi, een kaartlezer voor SD-kaarten, een DisplayPort-uitgang en een 720p webcam.

Details over Lenovo ThinkPad X220 bekend

De processoren die gebruikt worden in combinatie met het Huron River-platform zijn processoren die gebaseerd zijn op microarchitectuur die met de naam Sandy Bridge door het leven gaat. Dat houdt in dat deze processoren eveneens gebaseerd zijn op een procedé van 32 nm. De ThinkPad X220 kan met zowel Core i3-, Core i5- als Core i7-processoren uitgerust worden. Daarnaast is er 8 GB DDR3-werkgeheugen aanwezig, een harde schijf met een opslagcapaciteit van 320 GB (eventueel een SSD met een opslagcapaciteit van 160 GB) en zorgt een Intel HD-chip voor het grafische rekenwerk.

Volgens Lenovo houdt de 9-cells accu die aanwezig is in de ThinkPad X220 het zo’n 15 uur vol tijdens "normaal" gebruik. Met behulp van een externe accu die optioneel is kan er volgens Lenovo een extra accuduur van 8 uur worden bereikt. Standaard wordt de laptop geleverd met Windows 7 in de varianten Home Basic, Home Premium en Professional.

Over een officiële adviesprijs en een lanceringsdatum is op het moment van schrijven nog niets bekend.

Bron:TechConnect Magazine