1 min

Lenovo heeft vandaag nieuwe ThinkPad-laptops uit de T, X, L en W-series gepresenteerd. Het meest opvallende onderdeel uit de nieuwe producten is de ThinkPad X1 Carbon, een ultrabook voor de zakelijke markt, welke volgens Lenovo "de lichtste 14 inch ultrabook op de markt" is.

Door het gebruik van koolstofvezel is het gewicht van de ThinkPad X1 net iets meer dan één kilo, waardoor het de lichtste ultrabook tot nu toe is. Het product is daarnaast slechts 18 millimeter dik, op het dikste punt.

Lenovo bevestigt dat elk model een herontworpen backlight-toetsenbord en trackpad met fysieke muisknoppen krijgt en over een nog onbekende Ivy Bridge-processor zal beschikken. De details over de ThinkPad X1 Carbon gaan iets verder. Deze zal uitgerust worden met een 14 inch beeldscherm met een resolutie van 1600 x 900 pixels. Ook zijn een SD-kaartlezer, een mini-Displayport-aansluiting, USB 2.0- en USB 3.0-poorten en een 720p-webcam aanwezig. Dankzij de Rapid Charge-technologie kan de batterij binnen een half uur voor ongeveer 80 procent opgeladen worden. Daarnaast zal er een dockingsysteem beschikbaar komen, waarmee extra aansluiting zoals USB 3.0-poorten en video-uitgangen. Lenovo geeft gebruikers ook de keuze om 3G-ondersteuning toe te voegen aan de ultrabook. De ThinkPad X1 Carbon zal vanaf september voor een nog onbekende prijs in de winkel liggen.