min

Tags in dit artikel

, ,

Fabrikant Silverstone is van plan een nieuwe behuizing op de markt te brengen voor HTPC’s. De nieuwe Grandia GD06 biedt plaats voor zowel mini-ITX- als micro-ATX-moederborden en kenmerkt zich door een kortere lengte van andere behuizingen.

Op het moment heeft Silverstone al enkele andere populaire HTPC-behuizingen in haar assortiment. De nieuwe GD06 lijkt dan in veel opzichten ook op de al verkrijgbare GD04 en GD05. Deze behuizingen kenmerken zich allen door een korte lengte in vergelijking met andere behuizingen. Hierdoor zouden deze behuizingen beter passen in TV-meubels, aangezien de diepte daarvan doorgaans beperkter is dan de breedte.

De nieuwe GD06 heeft afmetingen van 440 bij 150 bij 340 mm voor respectievelijk de breedte, hoogte en lengte. Hij weegt 5,6 kg en de voorkant is van aluminium gemaakt met een zwarte coating. Ook zijn er bij de voorkant twee USB 3.0-poorten te vinden tezamen met de gebruikelijke mic- en audio-jack. De behuizing heeft één externe 5,25"-bay en biedt intern plaats voor één 2,5"-onderdeel (zoals een SSD) en vier 3,5"-bays.

De GD06 komt standaard al met drie 120 mm ventilatoren (die een toerental van 1200 RPM hebben); twee aan de rechter- en één aan de linkerzijde. Ook kan hij videokaarten tot een lengte van elf inch (circa 28 centimeter) handhaven.

De behuizing zal binnenkort verkrijgbaar zijn voor een prijs van ongeveer 120 euro.