2min

The Guardian heeft een interview gehouden met het hoofd van Sony Computer Entertainment UK, de heer Ray Maguire. Deze meneer heeft laten weten dat het online aspect een van de belangrijkste onderdelen gaat worden in de Playstation 4. Daarnaast benadrukte Maguire wel dat de PLaystation 3 nog heel wat jaren mee zal gaan.

Volgens Maguire zit de Playstation 3 nu op de helft van zijn levensjaren dus die blijft voorlopig nog wel even op de markt. Tussen de Playstation 1 en de Playstation 2 zat ongeveer 5 jaar en tussen de Playstation 2 en de Playstation 3 zat ongeveer 6 jaar. Als Sony wederom kiest voor een update cycle van 6 jaar dan zou de Playstation 4 eind 2012 op de markt moeten komen. Maar dat is natuurlijk zeer speculatief.

De levensduur van de Playstation 3 kan daarbij inderdaad pas op de helft zijn, gezien het feit dat de Playstation 2 nu ook nog steeds in de winkels te koop is. Op de vraag wat voor nieuwe technologie er gebruikt gaat worden in de Playstation 4 werd helaas geen antwoord gegeven. Volgens Maguire was het nog veels te vroeg om daarover te praten.

In elk geval zal het doel van Sony altijd zijn om met een apparaat op de markt te komen wat zijn tijd vooruit is en waardoor er een lange levensduur mogelijk is. Net zoals bij de voorgaande Playstations. In elk geval werd er in het gesprek goed duidelijk at er bij Sony al wel gewerkt wordt aan een nieuwe console, maar dat mag ook geen verrassing heten.