‘Playstation 4 mogelijk al over 18 maanden’

Volgens een anonieme bron van Bitmob.com kunnen we binnen 18 maanden oftwel 1,5 jaar rekenen op een PlayStation 4. Op een zogenaamde "high-level meeting" van Sony zou de zin "Playstation 4 in 18 months" zijn gevallen. Volgens de Bitmob gaat het hier om een persoon van buitenaf, maar wel uiterst betrouwbaar.

‘Playstation 4 mogelijk al over 18 maanden’Wat nog niet helemaal duidelijk is, is of het gaat over de release van de Playstation 4 of om de aankondiging ervan. De woordvoerder van Sony heeft laten weten: "Wij geven geen commentaar op geruchten en speculaties". Een PlayStation 4 binnen 1,5 jaar op de markt zou best mogelijk zijn. Tussen de lancering van de PS2 en de PS3 zat in totaal 7 jaar, als we dezelfde termijn hanteren zou de PS4 in november 2013 op de markt komen. Waarmee de aankondiging begin 2013 best weleens zou kunnen.

Volgens Bitmob zou het echter vrij onlogisch zijn dat de PlayStation 4 al over 18 maanden uit zal komen, omdat volgens hen de meerwaarde te klein zou zijn. De PlayStation 3 biedt nu al 1080p en de 3D-ondersteuning, veel meer kan Sony met een PS4 niet bieden. Het zou er alleen voor kunnen zorgen dat de specificaties beter zijn en de games soepeler en op een hoger aantal frames per seconde gespeeld kunnen worden.

Het is dus afwachten of de Playstation 4 daadwerkelijk begin 2013 op de markt komt of zal worden aangekondigd. Of dat de bron toch onbetrouwbaarder is dan Bitmob meldt.

Bron:Bitmob