Android lijkt bezig te zijn met het testen van een nieuwe Android Market. De website Techfrom10 trof bij een routine check naar updates een nieuwe versie aan en besloot eens goed rond te snuffelen.

Door vooralsnog onbekende reden raakte de website vanmorgen bij een routine check in de nieuwe versie van de Android Market. Volgens de site probeerde zij direct uit de nieuwe Market te de-installeren maar dat lukte niet, dus ging men maar op onderzoek uit.

Op het eerste oog is de Market niet veel anders als de huidige versie. Qua uiterlijk is de Market vrijwel identiek. De website kreeg echter pas in de gaten dat zij met een nieuwere versie te maken had toen zij zagen dat vrijwel overal "test" bij vermeld stond. Daarnaast troffen zij ook het nieuwe leeftijdskwalificatie systeem aan in de Marktet. Interessant waren de applicaties die in de Market zijn gezet door Android Market Test. Zo vond de website onder andere de nieuwe Honeycomb Music App. De nieuwe versie van de muziekspeler ziet er volgens de website vele malen beter uit dan de huidige versie. In de nieuwe versie zouden bijvoorbeeld pop-ups, dynamische achtergronden en andere animaties verwerkt zijn.

Naast de muziekapplicatie trof Techfrom10 nog verschillende andere interessant genaamde applicaties aan. Zo spreekt de site over Google Gallery 3D New 10.2, Google Camera v12 en Google Desk Clock 10. Verder zouden er in de nieuwe Market ook verschillende applicaties van fabrikanten als Sony en telecomprovider T-Mobile te vinden zijn.

Techfrom10 laat weten dat zij geen reden kunnen bedenken waarom zij in de testversie van de Market kwamen maar het zeer zeker interessant vonden om te zien wat zich in de winkel van Android bevond en wat de toekomst ons mogelijk gaat brengen. Techfrom10 heeft alle APK files mooi verpakt in een zip-file voor wie zelf eens wil kijken wat zij aantroffen.

Klik hier op het zip-file direct naar je pc te downloaden.