Google is begonnen met het verspreiden van de grote update voor de Android Market. De update wordt vooralsnog alleen in de Verenigde Staten verspreidt, maar het zal naar verwachting niet lang meer duren voordat ook andere landen de update zullen krijgen.

Google maakte eerder deze maand officieel bekend dat er een nieuwe update voor de online winkel zal worden uitgegeven. De grootste veranderingen in de winkel is de mogelijkheid om films en e-books te downloaden. De filmwinkel zal veel gelijkenissen tonen met iTunes van Apple, wat betreft content en prijzen. Gebruikers krijgen de mogelijkheid om een film te downloaden, maar ook streamen is een optie. Helaas is dit gedeelte van de update vooralsnog slechts voor inwoners van de VS bedoeld. Andere landen zullen tevens een film-winkel krijgen, waarschijnlijk met specifiekere content.

De nieuwe Android Market geeft gebruikers tevens de mogelijkheid om e-books te kopen en downloaden, zonder het gebruik van een applicatie van een derde partij, zoals bijvoorbeeld Amazon’s Kindle.

Ook de interface van Android Market is flink opgepoetst. De vernieuwing van het uiterlijk zorgt ervoor dat tekst beter te lezen is, daarnaast ziet het geheel er een stuk gelikter uit. Nu de nieuwe Android Market in de VS al wordt verspreidt naar allerlei verschillende toestellen, lijkt het voor Google nog slechts een kwestie van vertalen te zijn voordat ook andere landen deze update tegemoet kunnen zien.