1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft een update vrijgegeven voor zijn Android Market. Belangrijkste vernieuwing is een vernieuwd ontwerp.

Google heeft met deze update de Adroid Market voorzien van een user interface die erg lijkt op die van Honeycomb, de variant van Android speciaal voor tablets. Er is meer ruimte voor aanbevolen applicaties en de pagina met details van een applicatie is aangepast. Screenshots van de app staan nu bovenaan de pagina gevolgd door alle andere informatie over het programma. De algehele interface ziet er een stuk beter uit.

Ook is swipen van links naar recht en van rechts naar links om van pagina toegevoegd. Hiermee navigeer je door verschillende tabbladen. Deze beweging werd al steeds meer gebruikt en is nu dus ook geïmplementeerd in de Android Market. Dit maakt navigeren door de Android Market een stuk eenvoudiger.

In de Verenigde Staten is het bovendien nu ook mogelijk om boeken aan te schaffen en video’s te huren. Video’s kunnen gehuurd worden vanaf 1,99 dollar. Google hoopt dit zo snel mogelijk naar andere geselecteerde landen te kunnen brengen. Hoe lang dat zal duren, is niet duidelijk.

Deze update van de Android Market is geschikt voor alle Android-telefoons met Android 2.2 of hoger. Updates worden automatisch beschikbaar in de komende weken als je telefoon ondersteund wordt door deze update.