2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Ondanks dat de Android Market van Google steeds meer applicaties bevat en steeds meer kwaliteit levert, is er nog veel verbetering mogelijk in de marketplace app zelf. Zo bleven eigenlijk altijd dezelfde applicaties opduiken als je bijvoorbeeld de categorieën bekeek. Dit gaat Google nu echter veranderen.

Dat de Android market min of meer steeds dezelfde apps promoot was bij Google ook duidelijk geworden. Vandaar dat ze daar nu verbetering in brengen en alle apps de kans geven. Google gaat dit doen door middel van de introductie van vijf nieuwe features voor de Android Market. Zo introduceert Google bijvoorbeeld verbeterde hitlijsten die meer land specifiek zullen zijn. Daarnaast zal de Editor’s Choice sectie zijn intreden doen welke topapplicaties laat zien die zijn gekozen door Google. Top Developers gaat het mogelijk maken om ontwikkelaars te beoordelen. Ook verbeterde Google de "gerelateerde applicaties" en als laatste zal er een sectie toegevoegd worden die "Trending Apps" zal laten zien.

Voorlopig zullen deze nieuwe features alleen nog maar beschikbaar zijn in de webbased versie van de Android Market maar Google laat weten dat deze nieuwe toevoegingen aan de Android Market ook snel zijn weg naar het mobiele platform zullen vinden. Daarnaast zal Google vanaf juni ondersteuning gaan geven aan extra grote applicaties. Het zou hierbij gaan om ondersteuning tot wel 4GB. Ook zal Google het ook mogelijk gaan maken voor ontwikkelaars om applicaties beschikbaar te maken voor specifieke toestellen om zo compatibiltiy-problemen te voorkomen.