Het lijkt erop dat de fabrikanten die Windows Phone 7 eerder omarmde nu weer massaal van deze toestellen af willen. De prijzen van deze smartphones worden massaal verlaagt met in sommige gevallen een korting van bijna 200 euro.

Ondanks dat het Windows Phone 7 besturingssysteem op zichzelf geen verkeerd besturingssysteem is lijkt het nu voor Microsoft toch uit te draaien op een duur en beschamend fiasco. Er waren maar een beperkt aantal fabrikanten die het besturingssysteem omarmde en degene die dit deden gooien nu hun toestellen met Windows Phone 7 massaal de uitverkoop in.

Enkele voorbeelden van deze kortingen zijn de HTC 7 Trophy, Samsung i8700 Omnia 7 en de LG E900 Optimus 7. De HTC 7 Trophy heeft bijvoorbeeld een 1 GHz processor, 512 MB geheugen, 3,8 inch beeldscherm en acht gigabyte aan opslag. Dit zijn specificaties die je mag verwachten van een toestel rond de 400 euro. Echter is dit toestel nu al te koop voor een prijs van slechts 179 euro!

Hetzelfde geldt voor de Samsung i8700 Omnia 7. Deze heeft grotendeels dezelfde specificaties als de bovengenoemde HTC. Het enige verschil is het 4 inch AMOLED scherm waar de Samsung smartphone over beschikt. Deze smartphone ging eerder over de toonbank voor een prijs van 500 euro. De prijs van de smartphone nu is slechts 249 euro.

Ook de toestellen van LG blijven niet achter, de LG E900 Optimus 7 die is van 379 euro gezakt naar een prijs van 189 euro. Nog erger is het gesteld met de Dell Venue. Deze zakte binnen een maand na uitkomst al zo’n 100 euro. Naast deze toestellen zijn er nog een hoop andere modellen die in prijs zijn gezakt of dit nog gaan doen in de nabije toekomst. Of deze fabrikanten in de toekomst nog met nieuwe Windows Phone toestellen gaan komen of dat aan Nokia overlaten blijft de grote vraag.

Het afprijzen van de toestellen kan natuurlijk ook een positieve kant op voor Microsoft. Het kan erg aantrekkelijk zijn om nu een van deze toestellen aan te schaffen. Het besturingssysteem is nog niet al te best maar de hardware specificaties zijn dik in orde. Ook zijn er voor sommige toestellen al flash mogelijkheden naar Android.