Google heeft laten weten dat Nexus One en Nexus S eigenaars binnenkort een update kunnen verwachten naar Android 2.3.4. Nieuw in deze versie zal onder andere Google Talk met videobellen zijn.

Na de update zal het mogelijk zijn om met Google Talk ook een gesprek te voeren door middel van videobellen. Deze gesprekken kan je voeren met contacten uit je vriendenlijst die ook beschikken over de laatste update, of gebruik maken van Google Talk vanaf een computer met webcam. De nieuwe optie zal gaan werken via WiFi, 3G en het nog niet in Nederland gebruikte 4G. Dit is echter enkel wanneer deze dienst niet wordt geblokkeerd door je provider.

Daarnaast laat Google ook weten dat er in de nieuwe versie van Android ook een verrassing schuil gaat. Wat deze verrassing precies is wilde het bedrijf nog niet bekend maken. Mogelijk zal de verrassing in versie 2.3.4 de nieuwe muziekdienst in de cloud zijn, waar Google al maanden aan werkt en waar al verschillende screenshots van zijn uitgelekt. Echter is dit slechts een speculatie en een van de vele mogelijkheden. De update zal volgens Google de aankomende weken worden uitgerold, vooralsnog enkel voor de Nexus modellen. Of andere modellen deze update in de toekomst ook mogen verwachten is nog niet duidelijk.