1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony Ericsson heeft twee nieuwe Xperia modellen geïntroduceerd. Het gaat hierbij om de Xperia Mini en de Xperia Mini Pro. De twee nieuwe modellen zullen een combinatie zijn van een compact design en bekende Xperia eigenschappen.

Beide toestellen zullen beschikken over een Qualcomm Snapdragon processor met een kloknsnelheid van 1GHz. Daarnaast hebben de modellen nog meer overeenkomsten. Zo draait op beide toestellen Android Gingerbread 2.3 en beschikken de toestellen over een Reality Display met Mobile BRAVIA Engine, een 3 inch multi-touch beeldscherm en video-opname in een resolutie van 720p, oftwel HD-Ready.


Andere overeenkomsten zijn te vinden in de vijf megapixel camera met LED flitser, digitale zoom en HD video-opname. De batterijcapaciteit zal 1200 mAh bedragen. Het enige verschil tussen de modellen zit hem in het toetsenbord. Bij de Xperia Mini Pro treffen wij een fysiek uitschuifbaar toetsenbord aan en heeft de Xperia Mini Pro een voorbereiding voor videochat. Op de voorzijde van het toestel vinden we namelijk een camera. Bij de Xperia Mini troffen wij deze niet aan.

De nieuwe modellen in de Xperia serie zullen vanaf het derde kwartaal verkrijgbaar zijn. De Xperia Mini Pro zal een adviesprijs van 269 euro krijgen. De Xperia Mini is met een adviesprijs van 239 een stukje goedkoper.