Sony Ericsson heeft op het Mobile World Congress drie nieuwe toestellen aangekondigd. De nieuwe smartphones behoren alle drie tot de Xperia familie en zullen luisteren naar de namen Play, Neo en Pro.

Verre weg de meest besproken telefoon die Sony Ericsson aankondigt is de Xperia Play. Deze smartphone richt zich volledig op gamen en is PlayStation certified. In portrait mode zal de gebruiker de interface herkennen zoals deze op elke Xperia telefoon gebruikt wordt.

In landscape mode verandert de Play echter in een compacte spelcomputer. Deze gaming-phone zal in staat zijn om zo’n 60 frames per seconden te halen door middel van de ingebouwde Andreno 205 GPU. De Play zal Android 2.3 gaan draaien en belooft een PlayStation-kwaliteit game-ervaring te bieden. Deze telefoon komt volgende maand (maart 2011) beschikbaar!

De Neo kent de typische Xperia stijl en heeft nette specificaties. Zo beschikt de Neo over een 8 megapixel camera die in 720p resolutie video’s op zal kunnen nemen. Verder vinden we bij de 3,8 inch grote smartphone een 1GHz Qualcomm MSM7630 processor en 512MB geheugen. Bravia mobile engine moet zorgen voor een energiezuiniger scherm. Ook is er een Adreno 205 GPU aan boord van deze nieuwe smartphone die ook eind maart op de Nederlandse markt zal verschijnen.

De laatste nieuwe telg uit de Xperia familie luistert naar de naam Pro. Deze Pro heeft net als de Play en de Neo goede specificaties en moet de directe concurrentie aangaan met de Desire Z. De Sony Ericsson Xperia Pro heeft een 1GHz Scorpion processor en wederom de Adreno 205 gpu. Verder heeft de Pro een acht megapixel camera en net als de Neo een Bravia Mobile engine aan boord. De Pro zal rond de zomer op de Nederlandse markt verschijnen.