Samsung heeft vandaag een nieuwe Galaxy toestel aangekondigd voor de Nederlandse markt, de Galaxy S Plus. Een toestel wat eerder al beschikbaar kwam in Rusland maar nu dus ook voor de Nederlandse markt beschikbaar is voor een adviesprijs van 449 euro, waarmee het toestel precies tussen de Galaxy S en de Galaxy S 2 komt te zitten.

De Galaxy S Plus is eigenlijk niet meer dan een upgrade van de Samsung Galaxy S, het toestel beschikt over een geüpgraded 1,4 GHz processor, Android 2.3 en een verbeterde batterijduur. Ook heeft de Plus een nieuwe super Amoled scherm voor glasheldere en haarscherpe beelden.

De Galaxy S is de meest succesvolle smartphone van Samsung allertijden. Het toestel is in een jaar tijd meer dan 10 miljoen keer verkocht. Recent bracht Samsung dan ook de Samsung Galaxy S II uit, de opvolger van dit populaire toestel. Dit toestel is nog beter en nog sneller dan de Galaxy S en de Galaxy S Plus, maar de adviesprijs van dit toestel ligt dan ook een stuk hoger op 599 euro. De ‘oude’ Galaxy S is momenteel verkrijgbaar voor ongeveer 325 euro waardoor de Plus precies tussen beide toestellen in komt te staan.

De Galaxy S Plus is dus simpelweg de verbeterde, snellere en net iets dunnere variant van de Galaxy S. Door de combinatie van het Super Amoled scherm en Swype moet dit toestel ook nog gebruiksvriendelijker worden. Samsung heeft met zijn Galaxy lijn enorm veel succes en heeft voor iedereen wel een Galaxy toestel beschikbaar, voor mensen met een kleine portemonnee, voor vrouwen, voor mannen en natuurlijk voor de mensen die gewoon het beste van het beste willen. Inmiddels heeft de CEO van Samsung al laten weten dat we begin volgend jaar kunnen rekenen op de Samsung Galaxy S III.