VTR, een telecomprovider uit Chili, heeft een foto en de specificaties gepubliceerd van de Samsung Galaxy S II Plus. De telefoon lijkt zowel qua uiterlijk als specificaties op een Amerikaanse variant van de Galaxy S II, welke enkel door T-Mobile wordt verkocht. Het gaat om de Galaxy S II (T989). Het grote verschil met de originele Samsung Galaxy S II is de afmeting van het scherm.

Samsung zal de Galaxy S II Plus voorzien van een Super AMOLED Plus-scherm met een afmeting van 4,52 inch. Het scherm krijgt een resolutie van 800 bij 480 pixels. De telefoon wordt verder uitgevoerd met een 1,5 GHz. dualcore-processor, een gigabyte werkgeheugen, zestien gigabyte opslagruimte, een acht megapixel camera en een microSD-slot.

Volgens VTR’s lijst met specificaties zal de Galaxy S II Plus uitgerust zijn met Android Ice Cream Sandwich, ofwel versie 4.0. Ice Cream Sandwich is niet de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem, dat is Jelly Bean. Opvallend is dat VTR verwijst naar de productpagina van de Galaxy S II (T989) op de website van T-Mobile America. Het lijkt er dan ook op dat de Galaxy S II Plus een internationale versie van de T989 is.

Of de Galaxy S II Plus ook naar Europa komt is onduidelijk. Mogelijk maakt Samsung hier binnenkort meer over bekend.