2min

Nokia heeft vandaag bekend gemaakt, bij monde van Victor Saeijs, vice-president van Nokia, dat de eerste Windows Phone toestellen van Nokia in slechts een beperkt aantal landen beschikbaar zullen komen waaronder Nederland. Waarschijnlijk is het voor Nokia niet haalbaar om de toestellen in één keer wereldwijd te lanceren en kiest het daarom voor een select aantal om mee te beginnen.

De landen waarin Nokia als eerste zijn Windows Phone toestellen op de markt zal brengen zijn Nederland, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Spanje. Opvallend hieraan is dat Finland, het land waar Nokia is gevestigd, niet tot het selecte groepje landen behoort. Het lijkt erop dat Nokia hiermee echt kiest voor de landen waar de smartphonemarkt het snelste gaat.

De verwachting is dat Nokia vrij snel na de lancering in deze landen, de toestellen wereldwijd beschikbaar zal maken. Het duurt altijd even voordat de productie van een nieuw toestel volledig op gang komt.

Behalve het grote nieuws dat Nederland dus ook tot deze landen behoort had Saeijs nog meer goed nieuws, het persoonlijke doel van Stephan Elop om voor 2012 nog met een Nokia Windows Phone op de markt te komen gaat lukken. Nog voor het einde van 2011 zullen de eerste Windows Phones in de winkel liggen, aldus Saeijs. In welke maand we de toestellen kunnen verwachten vertelde Saeijs er niet bij. Wel dat Nokia meteen gebruik zal maken van Windows Phone Mango, de update van het besturingssysteem welke dit jaar beschikbaar komt.