1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Vorige week werd de intensieve samenwerking tussen Nokia en Microsoft aangekondigd door de CEO van Nokia Stephan Elop. Beide partijen gaan intensief samenwerken om nieuwe smartphones op de markt te zetten die moeten gaan concurreren met de vele Android telefoons en natuurlijk de iPhone van Apple.

Eerder vorige week lekte er een interne memo uit van Elop waarin hij aan alle medewerkers uitlegde wat er mis was met het bedrijf. Een van de dingen die hij aanhaalde was dat de ontwikkeling van Nokia te traag is. Elke keer als Nokia met een nieuw toestel komt dan is de concurrentie alweer een stap verder.

Voornamelijk door die uitspraak ging men er vanuit dat nu de intensieve samenwerking was aangekondigd er deze week ook nieuwe Nokia toestellen gepresenteerd zouden worden op de Mobile World Congres. Niets is echter minder waar, Nokia heeft laten weten dat ze nog heel graag dit jaar hun eerste Windows Phone toestellen op de markt willen brengen en ze hopen binnen enkele weken hier meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Tijdens de persconferentie liet Elop weten dat hij enorm veel druk legt op de marketing manager van Nokia dat er in 2011 nog een Windows Phone toestel op de markt komt.