Sony Ericsson blijft haar Xperia-lijn uitbreiden, nadat het gisteren de beurt was aan de Xperia Active, heeft de fabrikant nu ook de Xperia Ray gepresenteerd op de telecombeurs CommunicAsia.

Waar de Sony Ericsson Xperia Active volledig gericht is op sporters en actievelingen, gooit de Xperia Ray het vooral over de designers-boeg. De Ray word gepositioneerd als het kleine broertje van de Xperia Arc en komt in het derde kwartaal van dit jaar op de markt. Of deze datum ook voor Nederland geldt in nog onduidelijk. Wel zijn de specificaties van de Ray bekend gemaakt.

Zo zal de Ray een 1GHz processor aan boord krijgen en zal het toestel draaien op Android versie 2.3. Daarnaast is het toestel slechts 9,4 millimeter dik en weegt het toestel slechts 100 gram. De Ray zal een 3,3 inch scherm hebben welke beschikt over de Mobile Bravia Engine technologie. De resolutie van dit scherm zal 854 x 480 pixels bedragen. Als laatste zal de Ray beschikken over een front facing camera en vinden we op de achterzijde een 8.1 Megapixel camera met onder andere HD-videofunctionaliteit. De Xperia Ray zal een adviesprijs van 369 euro krijgen.