2min

Voordat de persconferentie van Sony op de CES was begonnen was deze Sony smartphone al uitgelekt. De Sony Xperia S, een Android smartphone die in Europa als eerste zal verschijnen onder het merk Sony zonder Ericsson. De Sony Xperia S zal eind maart in de schappen liggen.

De Sony Xperia S heeft net als de Amerikaanse Sony Xperia Ion een afwijkend design van wat we gewend waren van Sony Ericsson. Behalve de naamswijziging en de exit van Ericsson is dus ook het design op de schop gegaan. Net als de Ion is ook dit toestel weer vrij hoekig en zal dit toestel beschikbaar komen in het wit en in het zwart. Wel is het kleine groene logo dat herinnert aan Sony Ericsson nog van de partij.

Het meest opvallende onderdeel aan het design is de strip die aan de onderzijde over het toestel loopt. Deze strip kan van kleur worden verandert en dienen als notificatiebalk, Sony noemet deze strip de Identity Iconic. Naast het dienen als notificatiebalk heeft Sony ook de antenne in deze strip verwerkt.

De Sony Xperia S is zoals gezegd een Android smartphone waarbij vooralsnog wordt gemeld dat die beschikbaar komt met Android 2.3 maar dat de update naar 4.0 snel beschikbaar zal zijn. Of dit ook ten tijde van de lancering is kon Sony zo snel nog niet bevestigen. Het toestel beschikt over een 4,3 inch scherm met een resolutie van 1280×720. Sony maakt gebruik van de Bravia-engine om een goede kleurweergave te bieden op deze smartphone.

De Sony Xperia S wordt aangedreven door een 1,5 GHz dual core processor
van Qualcomm, de MSM8260 om precies te zijn. De opslagcapaciteit van dit toestel is flink, namelijk 32GB. Ook heeft Sony wederom gekozen voor de Xmor R-sensor camera die foto’s kan maken van 12 Megapixel en ook enorm goede foto’s maakt bij slechte verlichting. Ook kan deze camera video’s opnemen in 1080p kwaliteit.

Gezien de specificaties van dit toestel is deze uiteraard PlayStation certified en zullen alle PlayStation games ook werken op deze nieuwe smartphone van Sony.