Sony Ericsson kondigt vandaag op de CommunicAsia beurs in Singapore de nieuwste smartphone aan: de Sony Ericsson Xperia Active. Met deze smartphone kunnen sporters eenvoudig hun sportprestaties bijhouden.

Deze compacte telefoon is helemaal gericht op de sporter. Diverse sportapplicaties en -attributen zijn vooraf geïnstalleerd, zoals GPS, een barometer en het kompas. Dankzij de draadloze netwerktechnologie van ANT+ kunnen sportliefhebbers hun pols en hartslag realtime volgen op het scherm. De iMapMyFitnessApp houdt dagelijks alle sportprestaties bij. Met behulp van Facebook Inside Xperia is het mogelijk je voortgang en ervaringen direct met al je vrienden te delen.

De Xperia heeft Android 2.3 Gingerbread als besturingssysteem. Het beeldscherm is slechts 3 inch groot en heeft een resolutie van 320 x 480 pixels. Het scherm is gemaakt van krasbestendig mineraalglas waardoor de telefoon stofvrij en waterdicht is. Het multitouch touchscreen reageert ook op natte vingers. Bij de Xperia krijg je een micro SD-geheugenkaart meegeleverd van 2GB. Deze is uit te breiden tot 32GB. Verder heeft de Xperia een 5.0 megapixel camera. Ten slotte krijg je er een armhoesje en polsbandje bijgeleverd.


De Sony Ericsson Xperia Active zal wereldwijd binnen een select aantal markten verkrijgbaar zijn vanaf het derde kwartaal van 2011. Of Nederland daarbij hoort is niet bekend. De adviesverkoopprijs bedraagt 309 euro.