2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple heeft gisterenavond de derde bètaversie van iOS 5 voor iDevices uitgegeven. De update is slechts bedoeld voor ontwikkelaars maar is met omwegen ook voor de consument te verkrijgen.

Apple heeft enige tijd geleden een nieuwe versie van iOS 5 aangekondigd. In deze software-update richt Apple zich voornamelijk op het updaten van het meldingssysteem maar er is nu ook verregaande integratie van Twitter en er zijn natuurlijk vele andere zaken toegevoegd.

In iOS 5 bèta 3 zijn de volgende dingen aangepast of toegevoegd:

  • Uitgebreide locatievoorzieningen: Er is een nieuw scherm toegevoegd in de setup van iOS 5 waarin wordt uitgelegd hoe locatievoorzieningen werken. Verder wordt er ook een uitgebreider scherm in de instellingen toegevoegd waar gebruikers kunnen aangeven welke functies wel en niet gebruik mogen maken van de GPS-sensor.
  • Snelheidsverbeteringen: Volgens gebruikers die de nieuwe beta getest hebben is deze versie aanzienlijk sneller.
  • Voice roaming: Naast de bestaande data roaming-instellingen is het nu ook mogelijk om ‘voice roaming’-instellingen aan te passen om te voorkomen dat de telefoon verbindt met netwerken die niet binnen het abonnement vallen.
  • Melding voor video-app: Omdat de gebruikelijke iPod-app is opgedeeld in een Music- en Video-app, is er nu een meldingsscherm toegevoegd waarin dit duidelijk wordt gemaakt.
  • Instellingen van Safari: Safari krijgt weer de mogelijkheid om cookies en data te wissen, verder is er een pagina toegevoegd voor het verwijderen van data en debuggen.
  • Notificaties aanpassen: Het is nu mogelijk om de geluidsnotificaties aan te passen van berichten, tweets, voicemails, e-mails en meer.
  • Overige Er is een nieuw icoon voor de Reminders-app, er is een koppeling naar de iTunes-store aangemaakt in de Music-app, Wi-Fi-sync heet voortaan ‘iTunes Wi-Fi Sync’. Als laatste is het nu mogelijk om een nieuwe mailbox aan te maken vanuit de Mail-app zelf.