Het mobiele besturingssysteem van Windows, Windows Phone 7, zal niet op tablets gaan verschijnen. Ook de nieuwe versie Mango, die later dit jaar komt, zal niet geschikt zijn voor tablets. "We zien tablets niet als grote smartphones", aldus Microsoft.

Andy Lees, president Windows Phone bij Microsoft, wist dit allemaal te vertellen tijdens de Worldwide Partners Conferentie. Wanneer Microsoft een mobiel besturingssysteem op een tablet zou installeren zou dit in strijd zijn met de visie van Microsoft, dat iedere computer de ultieme functionaliteit moet hebben. "We zien een tablet als een computer", aldus Lees.

Volgens Lees moet Windows 8 meer bieden, wat betreft de tablets. Echter wil hij nog niets kwijt over het nieuwe Windows-besturingssysteem. Naar alle verwachtingen komt het besturingssysteem eind 2012 op de markt. Het is al wel duidelijk dat het nieuwe besturingssysteem de ARM-processoren zal ondersteunen. Dit is een belangrijk gegeven, aangezien de meeste mobiele apparaten op een dergelijke processor draaien. Daarnaast zal Windows 8 een compleet nieuwe interface krijgen welke bovenop de bekende desktop draait.