T-Mobile maakt de prijzen bekend van nieuwe abonnementsvormen. De nieuwe prijzen gaan in per 13 mei en pakken voordeliger uit voor consumenten met een hoog dataverbruik.

De nieuwe flexibelere opzet gaat uit van een standaard startabonnement van tien euro per maand. Het startabonnement biedt onbeperkt sms’en en internetten tegen een snelheid van 64Kbps up en down.

Vervolgens kan de consument vrij kiezen uit de extra data- en belbundels, waar het bedrijf onderscheid maakt tussen regulier en sim-only. De prijzen voor databundels lopen in stappen van 5 euro op tot 35 euro voor 5GB per maand, inclusief startabonnement. De snelheid stijgt ook per bundel, van 3,6Mbps tot 14,4Mbps op 3G.

Het volledige overzicht is te vinden op de startpagina voor nieuwe abonnementen van T-Mobile.

De verbinding krijgt een automatische gratis upgrade naar 4G, zodra dat netwerk beschikbaar is. Profiteren van 4G-snelheid kan echter alleen met een bijbehorend snelle databundel.

De nieuwe bundels zijn vooral in het voordeel van grote dataverbruikers die weinig bellen. Voor een databundel van 2GB betaalt de sim-only abonnementhouder met de nieuwe abonnementen 29 euro. Voorheen lag dat vast op 44 euro per maand voor 2GB en 750 verplichtte belminuten. Kleinere databundels worden duurder, zo stijgt de prijs van de bundel met 200MB en 200 belminuten van 17 naar 22 euro per maand.

De nieuwe bundels komen samen met een Travel & Surf-kaart. De gebruiker kan in het buitenland een dag- of weekpas kopen om daar te internetten. Het internet wordt geblokkeerd na het overschrijden van de tijd of data en zo worden de kosten in de hand gehouden.