Nokia heeft een nieuwe smartphone aangekondigd welke slechts 200 euro zal gaan kosten maar wel beschikt over zeer interessante specificaties. Het gaat om de Nokia N500, waarvan de specificaties tegen het high-end segment aan zitten.

Het toestel zal gaan werken met Symbian Anna, beschikt namelijk over een 1GHz-processor, 256MB ram, een 3,2 inch touchscreen welke op een resolutie van 604×360 pixels werkt, een 5 Megapixel camera en 2GB interne opslagcapaciteit, welke is uit te breiden via microSD tot 32GB. Het toestel zal slechts 93 gram wegen en zal dit najaar beschikbaar komen.

Het toestel zal worden voorzien van Symbian Anna, dit is de allernieuwste versie van Symbian welke is voorzien van enkele updates. Hoewel Nokia zich vanaf 2012 vrijwel volledig gaat richten op Windows Phone zal Nokia de komende jaren ook nog nieuwe Symbian smartphones blijven maken. De grote vraag is of dit een voorbode is van wat we de komende jaren kunnen verwachten, als Nokia de nieuwe Symbian toestellen steeds gaat voorzien van vrij goede specificaties tegen lage prijzen, dan zou Symbian nog best weleens een langer leven kunnen hebben dan aanvankelijk gedacht.

Het enige minpunt en mogelijke bottleneck van dit toestel is de hoeveelheid ram, 256MB is niet echt meer van deze tijd. Het toestel beschikt verder over alles wat je maar nodig kan hebben, aGPS, Wifi, Bluetooth, HSPDA, navigatiesoftware van Nokia Maps. Het een volwaardig toestel tegen een lage prijs.

De zwarte versie het toestel zal dit najaar op de markt komen, waarnaar in het vierde kwartaal ook nog een witte versie zal verschijnen. Men kan kiezen voor gekleurd batterijklepje aan de achterkant, hierbij kan men kiezen uit rood, oranje, groen en roze.