Samsung presenteert op de consumentenelectronicabeurs IFA de Samsung Series 7 CHRONOS notebook. Het is een dunne compacte 15 inch aluminium laptop welke voorzien is van flinke specificaties. Zo is de laptop verkrijgbaar met Sandy Bridge i5 en i7 processoren.

Samsung heeft er voor gekozen om ook 8 GB aan flash memory op het moederbord te plaatsen voor ExpressCache-technologie. Hiermee is het mogelijk om sneller op te starten vanuit slaapstand, volgens Samsung in slechts twee seconde.

Verder heeft Samsung voor een speciaal beeldscherm gekozen voor de Series 7 laptops. Samsung heeft gekozen voor zijn nieuwste ‘MAX screen’-technologie schermen, hiermee wordt optimaal gebruik gemaakt van de ruimte van de 15 inch laptop en is de rand eromheen enorm smal, hiervoor voelt de 15 inch laptop aan als een 14 inch, aldus Samsung.

"Na het succes van het Series 9 notebook, breiden we ons aanbod premium notebooks verder uit. Wij hebben nieuwe, krachtige mogelijkheden en een geraffineerd design gecombineerd, met een heel speciaal notebook als resultaat," zegt Jos Beernink, directeur van de IT-divisie van Samsung Electronics Benelux.

Samsung komt met verschillende versies in de Series 7, waaronder een voor gamers. Om te beginnen is er het basismodel de Series 7 700Z CHRONOS. Deze is voorzien van een Intel Core i7 2675QM processor, 8 GB aan DDR3 RAM geheugen, een AMD Radeon HD6750M videokaart met 1 GB DDR5 geheugen, een 750 GB SATA schijf en 8 GB aan ExpressCache. Verder beschikt deze laptop over een 1,3 Megapixel webcam, een DVD-brander en HD Audio. Deze laptop is verkrijgbaar met een 15 inch en een 15,6 inch met anti-reflectie scherm met een maximale resolutie van 1600×900 pixels. De laptop weegt 2,31 kilogram en is slechts 14,25 inch breed. Deze laptop is verkrijgbaar vanaf 999 euro.


Dan is er ook nog het gamersmodel, welke een stuk minder mobiel is en met 3,8 kilogram een stuk zwaarder is. De Series 7 700G Gamer is dan ook voorzien van een 17 inch SuperBright Full-HD scherm, een Intel Quad Core i7 processor, 8 GB aan DDR3 geheugen, AMD Radeon HD6970M videokaart met 2 GB DDR5 geheugen, twee 750 GB harde schijven en 8 GB aan Expresscache en een Blu-Ray speler. Dit model is ook een stukje duurder dan de eerder genoemde en verkrijgbaar vanaf 1799 euro.