1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Samsung heeft de tweede generatie Notebook Series 9-laptop gepresenteerd. Ten opzichte van zijn voorganger is het nieuwe model lichter en dunner, en heeft het Koreaanse technologiebedrijf de nieuwe Series 9 voorzien van een aantal verbeteringen op hardware-gebied.

Met slechts 12,9 mm dikte en een gewicht van 1,16 kilo lijkt de Series 9 laptop eerder tot de ultrabooks te behoren, Samsung stelt echter dat de Series 9 hier dankzij de hardwareprestaties bovenuit steekt.

Samsung heeft het apparaat uitgerust met een nog onbekende dual-core Intel Ivy Bridge-processor en 4 GB werkgeheugen. Daarnaast is er een SSD van 128GB aanwezig, welke moet garanderen dat de laptop binnen 10 seconden is opgestart.

Eén van de voornaamste verbeteringen ten opzichte de voorganger is het matte PLS-scherm van 13,3 inch met een resolutie van 1600 x 900 pixels. Dankzij de HD+ SuperBright anti-reflectie-techniek moet het scherm ook bij gebruik in zonlicht goed leesbaar zijn.

Samsung heeft gekozen voor een zwarte behuizing met aluminium-accenten, welke vingerafdruk-proof is door de zandstraal-behandeling. Het aanwezige toetsenbord met verlichting past zichzelf automatisch aan de lichtomstandigheden aan dankzij een lichtsensor.

De Notebook Series 9 moet deze maand in Nederland beschikbaar komen, voor een prijs van 1399 euro.